Loading

לשמור על האנרגיה – מדריך לניקוי ותחזוקת מערכות סולאריות

מזל טוב. בשעה טובה, אתם הבעלים הגאים של מערכת סולארית. בהתחלה היא מייצרת בתפוקה קרובה לזו שהחברה המתקינה אמרה לכם, אתם בודקים כל ערב אחרי שקיעת השמש כמה היא ייצרה, מחשבים כמה היא הכניסה, אולי גם את כמות העצים שהצלתם, ומרגישים את תרומתכם למשק ביתכם בעזרת תרומה חשובה למשק האנרגיה הישראלי ולאיכות הסביבה. אלא שמערכות סולאריות דורשות טיפול ואחזקה שוטפים על מנת שפוטנציאל הייצור שלה ינוצל עד תומו, וישמור על רווחיות ההשקעה שלכם. בעוד התנאים האקלים בארץ מצוינים לייצור, הם גם מהולים באבק, ולכלוך, זיהום אוויר וחלקיקים אחרים הנישאים באוויר, זאת בנוסף ללשלשת ציפורים.

כמובן שהטיפול הדרוש הוא ניקיון ואחזקה שוטפים ובקרה על סביבת המערכת. אבל לא מומלץ לעלות סתם עם צינור ודלי להתחיל לשטוף את הפאנלים. ידוע שהמים בארץ בדרגת קשיות מאוד גבוהה ולכן בכל מקרה, מומלץ מאוד לסנן, לא כל מערכת סינון/פילטר מים בהכרח מתאימה. יש לשים לב שמשתמשים במיכון המתאים לעבודה מסוג זה. בנוסף, צריך להיזהר משאריות של כלור, אבנית מלחים ומינרלים מיותרים במים שלא היינו רוצים שיישארו על גבי הפאנלים. הגורמים שפוגעים במערכת ויוצרים נזק בלתי הפיך בדרך כלל נובעות מהנסיון של בעלי מערכות לנקות אותן באופן עצמאי. ניקוי בעזרת מים לא מטופלים המשאיר אבנית על גבי הפאנל. לרוב דטרגנטים (סבונים) ביתיים גם אינם בריאים לפאנל מסיבות שונות, ביניהן חומציות, ושיירי כימיקלים העושים נזק לתווך ארוך. שטיפה בלחץ מים גבוה מדי – שלא בהתאם לדרישות היצרן – פוגע באטימות הפאנלים. טיפול בעזרת ציוד שאינו מיועד לכך ומכרסמים המחבלים בתעלות החשמל היכולים לגרום לניתוקים במערכת.

מחקרים מצביעים על כך כי מערכות פוטוולטאיות שאינן מתוחזקות כראוי, עלולות לסבול מירידה של כ-25% בתפוקת ייצור החשמל. למרות שמדובר לרוב במערכות אמינות לאורך שנים, כתוצאה מהתנאים בהן עומדות מערכות סולאריות בישראל, לאורך זמן ישנה ירידה חדה בתיפקוד. הימצאותם של הפאנלים הסולאריים על גגות או מתקנים חיצוניים וגבוהים חושפת אותם לגורמים, שחוסמים את קרני השמש ופוגמים ביכולות ייצור החשמל שלהם. חברות המייצרות פאנלים סולאריים בעולם מספקות הוראות ניקוי, שטיפה ותחזוקה ספציפיות לפאנלים שלהן. הניקוי צריך להתבצע עם ציוד ייעודי בעזרת מערכת סינון מים באוסמוזה הפוכה או שטיפה עם מכונת לחץ מים בלבד ופילטר מרכך מים שמונע היווצרות אבנית.

ישנו עוד פן עליו לא ממש ניתנת הדעת. פאנלים סולאריים מייצרים תפוקה מלאה בטמפרטורה הנעה בין 42-30 מעלות צלזיוס. כל מעלה החורגת מעל ל-42 מעלות מורידה את תפוקת ייצור החשמל. הטמפרטורה הממוצעת של פאנלים סולאריים בקיץ הישראלי מגיעה לכדי 70 מעלות צלזיוס. קיימים היום פתרונות צינון באמצעות מערכת, המקררת פאנלים סולאריים לטמפרטורה הרצויה שמאפשרת תפוקת חשמל מרבית."

מפגעים אחרים להם ניתן למצוא פתרון הם קליטת ברקים וסילוק ציפורים. פגיעת ברק עלולה לשתק מערכת סולארית שלמה ולהביא לנזק בלתי הפיך. התקנת כליא ברק בהתאם לתקנות IEC – 62305 , מאבטחת את המערכת מפני פגיעת ברקים. גם ציפורים מסוגים שונים מהווים מפגע עבור מערכות פוטוולטאיות. הם מצלים על הפאנלים, מלכלכים אותם בלשלשת ומקטינים את קליטת האנרגיה הסולארית.  ניתן להרחיק ציפורים מקרבת המערכת הסולארית בעזרת פתרונות יצירתיים, בין השאר ע"י הצבת פסל דמוי עורב, המתנועע ברוח, מפחיד את העופות ומסלק אותם מהסביבה.

הכותב הוא מנכ"ל חברת סולאר קלין

 
הצטרפו ללקוחותינו !!
אנו מזמינים אותכם להצטרף לכלל לקוחותינו ולהינות משירות אמין, מקצועי ויעיל. אנו עובדים בפריסה ארצית ומתחזקים היום מעל ל150MW של מערכות סולאריות על גגות וקרקעיות לפרטים 053-5898681  


ניקיון מערכות סולאריות
אנרגיה סולארית - ניקיון מערכות סולאריות
שטיפת מערכות סולאריות
שטיפה/ ניקוי מערכות סולאריות.
     
כל הזכויות שמורות לסולאר קלין ©       info@solarclean.co.il   057-5898681 | 057-7730151   077-5469102
© Copyright 2011 Studio-POV בניית אתרים